Είναι πλέον γνωστό στα σωματεία της Ένωσης μας ότι,  από 1 Αυγούστου 2019 βρίσκεται σε εφαρμογή το μέτρο της Κάρτας Υγείας Αθλητή.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να διαθέτουν  Κάρτα Υγείας Αθλητή , ώστε να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε ποδοσφαιρικό αγώνα.

Ως γνωστόν, η Κάρτα Υγείας είναι ατομική, έχει ισχύ για ένα χρόνο και θα συνοδεύει τον ποδοσφαιριστή σε κάθε του ποδοσφαιρική μετακίνηση.

Κατά την περίοδο 2019- 2020 όλοι οι ποδοσφαιριστές  των σωματείων μας απέκτησαν την εν λόγω κάρτα,  ύστερα από συνεργασία της ΕΠΣΣ με γιατρό που είχε πιστοποίηση ΕΚΑΕ.

Μετά από διερεύνηση μας διαπιστώσαμε ότι στο Νομό μας φέτος δεν υπάρχει γιατρός με πιστοποίηση ΕΚΑΕ.  Μετά δε από επικοινωνία μας με τον αρμόδιο φορέα ενημερωθήκαμε ότι σεμινάριο για την απόκτηση της εν λόγω πιστοποίησης δεν έχει γίνει εδώ κα ένα χρόνο και είναι αμφίβολο αν θα πραγματοποιηθεί έγκαιρα. Για το λόγο αυτό πρέπει να απευθυνθείτε  σε Καρδιολόγους του Δημόσιου  ή του Ιδιωτικού φορέα.

 

Εφιστούμε την προσοχή σας και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες το συντομότερο δυνατό ώστε όλοι οι ποδοσφαιριστές σας να έχουν για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020 – 21  Κάρτες Υγείας.